Alla inlägg under januari 2010

Av Marlie - 10 januari 2010 09:39

Godmorgon förkylning.

Allmänt grötigt i huvudet, oförskämt snorig och genomfrusen. Tack för den!


Göra ingenting idag? Ja tack!



Frukosttajm!

Av Marlie - 9 januari 2010 22:15

Ibland ser jag mig själv, ibland ser jag dig, framför mig. Jag läser min eller din bok. Jag läser ett kapitel ur en bok, som handlar om ett liv. Allas liv är en bok, en sann eller falsk bok, det är ett val bara författaren kan göra. Den dagen du eller jag dör, lever den här boken kvar. Ett minne finns alltid kvar, det kan blekna med tiden, precis som en sida, men det tar tid, väldigt lång tid innan en sida är totalt tom.

 

Jag har en bok om mitt liv, i mitt huvud. Jag har många, väldigt många kapitel i min bok. Några är jag väldigt stolt över, andra hade jag gärna finputsat på, några har jag absolut inte kunnat påverka. Alla kapitel har sin stora del till att jag är just den jag är.

 

Just nu sitter jag här hemma i mitt hörn av soffan. Jag är snart 23 år gammal och en ganska liten person. Sorgen är stamgäst. Lyckan existerar.

 

Jag är mitt uppe i ett kapitel och jag anar inte slutet än...

Av Marlie - 9 januari 2010 18:37

Jag trodde verkligen inte att jag skulle överleva den här morgonen, började åtta imorse och det var på tok för tidigt! Som tur var hade jag bara en kort dag, jobbade bara förmiddagen och slutade 12.15 Gjort några timmar på jobbet samtidigt som vi hann med att ha en mysig lördag hela familjen.


Vi har bland annat hunnit med en sväng till tippen, det är verkligen skönt att det äntligen är gjort. Vi har en ganska bra grej på vår tipp, det finns en bytesbod, den går i prinicp ut på "ställ in en grej och ta med dig en grej hem". Vi ställde inte någonting där idag, men vi fick med oss två pussel och ett spel till Saga med oss hem idag. Både vi och Saga blev överlyckliga - hon för att hon verkligen älskar att lägga pussel och spela spel och vi för att vi nu fått lite mer variation!


Idag har vi hyrt två filmer på Ica, men efter en av dom kommer jag ge upp, idag behöver jag nog en tidig kväll, är helt ofattbart trött. Imorgon blir det en lugn dag hemma, det ända som står på min att-göra-lista är att plocka undan julen och städa.


Idag låter jag Obbe vila och tar en lång och varm dusch innan jag sjunker ner i soffan för resten av kvällen. Ikväll blir det nog lite färska hallon med vispad grädde - det är ju faktiskt lördagsmys idag ;)



Av Marlie - 8 januari 2010 17:28

Jag är faktiskt imponerad över hur bra dom här första dagarna har gått! Jag är positivt överraskad och det känns bra, riktigt bra faktiskt. Jag är laddad inför det här halvåret och vet att jag kan göra det här. Den här gången är det inte bristvara på motivation, den här gången finns det ganska mycket av den och jag har satt upp både lång- och kortsiktiga mål. Jag har några mål per veckan, några mål per månad och ett, stort mål till den första juni. Det är dock inte det sista och slutgiltiga målet, det har jag inte satt något datum på än, men jag har en tanke och det är att det målet ska vara uppnått senast nyårsskiftet tvåtusentio-tvåtusenelva.


Jag tror väldigt mycket på mig själv den här gången. Och jag måste verkligen tacka min fina man och min absolut bästa vän Beth, för att ni också tror på mig!


Nu ska jag laga middag - kött, vitlökssmör, bea, cole slaw och pommes eftersom vi blir fler än bara Hallbergs till middag :)



Värt att tillägga är ju faktiskt att jag och Obbe tagit oss en svängom på ca 30 minuter idag framför One Tree Hill. Det ska bli två turer till i helgen, det har ni mitt ord på!

Av Marlie - 5 januari 2010 21:51

Nu äntligen har vi gett oss sjutton på det här, imorgon börjar vår Lchf-resa. Vi har läst, pratat och tänkt om Lchf till och från hela hösten och sa strax innan december att vi kör efter nyår. Nu är jullovet slut och vardagen börjar sakta men säkert infinna sig igen och imorgon smäller det!


Vi har precis skrivit matlista för resten av den här veckan, och imorgon bitti åker Mattias ner till Ica för att köpa keso, turkisk yoghurt och grädde så vi kan göra vår första Lchf frukost. Och efter jobbet imorgon ska jag stanna till på Willys och handla lite grann så vi har möjligheten att laga bra och god mat nu :)


Jag är laddad och tycker faktiskt det här ska bli ganska roligt!


Idag flyttade även Obbe hem igen, och vi har trampat en stund nu på kvällen framför One Tree Hill. Jag är minst sagt lite mör i benen och armarna... :) Tur att dvd-skåpet bjuder på One Tree Hill, O.C och Sex And The City för det kommer vara jag och Obbe många kvällar framöver!


Godnatt tisdag!



Av Marlie - 4 januari 2010 14:39

Jag tror på det här året. 2010 är någonting bra.


2010 är året jag kommer vilja minnas för alltid, året som kommer sätta prägel för resten av mitt liv. Jag har god lust att lista upp vad som kommer göra 2010 till året med stort Å. Men det kommer jag inte göra, då försvinner spänningen och meningen med bloggen för 2010. Det är ju ingen som öppnar julklapparna innan jul, eller hur?


Jag har tankar, drömmar och mål om det här året. Drömmar och mål som ska slå in, nu är det min tur att segla i medvind.

Av Marlie - 4 januari 2010 13:35

En gång i tiden hade man oehört många kompisar och väldigt många telefonnummer i mobilen. Ju mer åren har gått ju kortare har kontaktslistan i mobilen blivit. Någonstans på vägen lärde man sig sålla bland kompisarna, dom kompisarna man en gång hade som visade sig vara fulla av ärlighet, ödmjukhet och vänlighet växte i hjärtat och var en vacker dag ens närmaste vänner. Många kompisar har ramlat bort på vägen, det kanske låter rått men det gör mig ingenting. Jag har mina vänner, jag har dom som verkligen bryr sig och tycker om mig. Jag har dom jag hyser mest kärlek och tillit till kvar, det är dom ända som betyder någonting.

 

Vad är det då som gör att man lyckas sålla och sortera in alla människorna i rätt fack? Egentligen vet jag inte. Det bara händer och för det mesta fungerar det, visst händer det att man får plocka upp en person ur ett fack och börja om från början, den kanske inte platsa där den hamnade från början. Den kanske inte var så bra som man trodde, personen kanske inte platsade in i kategorin vänner.

  

Jag tror alla har fått sortera om någon gång, jag har ialla fall gått göra det. Några gånger. Livets stig och dom erfarenheter man får på vägen lär en vad som är en bra vän eller inte. Jag är glad att man sakta men säkert lär sig hur en annan människa fungerar. För ett halvår sedan var jag ganska godtrogen och trodde nog ganska bra om flera människor som inte alls var värda det, men bara över en natt kan så mycket hända. Bara ett telefonsamtal kan vända upp och ner på en människans tillvaro och vardag. Det visade att man inte ska tro det bästa som alla, man kan inte lita på alla. Man ska framför allt akta sig för vem man pratar om vad med, för säger man fel sak till fel person så vänder den här personen allting emot en och till slut står man där med lång näsa och totalt grundlurad. Ens själ blir blottad och man känner mig naken, inför en hel folksamling.

 

Sveket är en av mina största fiender. Och när sveket tar överhand är det svårt att hitta tillit och tro igen. Vägen dit kan vara lång, och väldigt stormig. Somliga dagar står man stadigt med två fötter på jorden, andra dagar är som att balansera på en skör lina.

 

 

Av Marlie - 2 januari 2010 16:36

Vi bestämde för länge, länge sedan att vi skulle umgås med Ländströms på nyårsafton. Vi bestämde att inte göra någon supergrej utav det utan mest umgås, äta riktigt god mat och spela lite spel i väntan på tolvslaget.. Och så blev det.

 

Förrätt - Toastskagen

Varmrätt - Grillad oxfilé, bakad potatis, bröd, vitlökssmör och flera olika dipper.

Efterrätt - Hemmagjord daimglass

 

Saga övergav mamma och pappa för mormor på nyårsafton och valde att sova hos sin mormor för tredje natten i rad. Det är toppen att hon trivs bra där, och jag känner mig varm inombords över att hon är trygg någonstans mer än hemma. Även om det inte alls var min plan, det var faktiskt lite små tungt under eftermiddagen och kvällen på nyårsafton att hon valde bort oss för tredje kvällen i rad.

 

Men i det stora hela hade vi en bra nyårsafton!

 

För fru och herr Ländström är nyårsafton så mycket mer än nyårsafton - det är deras bröllopsdag och jag blir glad över att vi får fira nyårsafton med dom, när dom egentligen skulle kunna gå in i sin egna lilla bubbla och bara ha bröllopsdagsmys. Lyckan som lyser upp dom här två fina människorna när dom pratar om sitt bröllop är så underbar att se, jag blir varm i hjärtat och dom här två personerna förtjänar det verkligen. Någonstans långt in blir jag en aning avundsjuk på den fina, underbara känslan dom upplever.. Det är någonting som saknas i mitt liv. Någonting jag är osäker på om jag någonsin kommer uppleva.

 

2009 är ett år jag helt av allt bara vill radera, glömma bort helt och hållet. Det var verkligen inget bra år och allt det bra som hände är som bortblåst, av allt det dumma och oärliga. Jag tror på 2010, jag behöver ett år som går min väg nu. Jag behöver lite medvindar det här året, jag behöver få smaka på lycka och ärlighet.

 


God fortsättning..

Om mig och bloggen

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8 9 10
11 12 13 14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2010 >>>

Nyaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Läsvärda bloggar

Hur många läser bloggen?


Ovido - Quiz & Flashcards